Slim online shoppen

Tips voor (hoge) kortingen!

Heb je dat nou écht nodig? – Hoe vaak ik deze vraag al heb gehoord van anderen en van het stemmetje in mijn hoofd is ontelbaar. Het is nu wel wat minder geworden dan vroeger, omdat ik destijds nog geen vaste lasten betaalde. Nadat deze pijnlijke bijkomstigheid een deel van mijn zuurverdiende centjes opat, werd de verslaving minder. Maar de verslaving is nog altijd niet verdwenen en staat te wachten als de gelegenheid zich voordoet. Deze koopverslaving vind vooral online plaats tijdens de twee mooiste periodes van mijn leven (SALE *pathetic*). Ik vind het namelijk stiekem heerlijk om de hoogst mogelijk afgeprijsde items te scoren (en dan bedoel ik echt niet die roze reebok schoenen met blauwe strepen of die veel te kleine jurk waar ik mij in dacht te wurmen). Het enige pluspuntje (of is dit een minpuntje?) wat ik kan verzinnen, is dat ik vaak weet in welke periode de SALE begint en wanneer de hogere kortingen arriveren. Hieronder heb ik mijn belachelijk goede tips gedeeld met jou, om de volgende SALE de mooiste en goedkoopste items te scoren.

Kortingscodes

écht waar? yes, dit is toch echt een tip, want veel online shops hebben actieve kortingscodes op het moment dat jij online aan het shoppen bent. Struin fora en blogs af en tada daar vind je hoogstwaarschijnlijk een kortingscode. Als dit niet het geval is, hebben 9 van de 10 online shops ook nog een nieuwsbrief waarop je je kunt abonneren, waarbij vaak een 10% kortingscode cadeau wordt gedaan. Heb je je al een keer ingeschreven, gebruik dan een ander e-mailadres 😉 (je hebt vast nog een spamaccount van vroeger).

Aanvultijden SALE

Is jouw favoriete item weg of lijkt de hele SALE categorie al online uitverkocht te zijn? treur niet, want veel online shops vullen hun webshop gedurende de week bij (ook de SALE). Oké dit klinkt gek, maar uit betrouwbare bronnen weet ik dat Urban Outfitters meestal tussen dinsdag tot en met vrijdag voor 08:00 de SALE aanvult. Bij de grote modeketen H&M is dit dinsdag tot en met vrijdag van 06:00 – 07:00. En als laatste de fijne Spaanse keten Zara, hier wordt de SALE aangevuld van woensdag tot en met vrijdag in de loop van de ochtend, meestal een uurtje of 10:00.

Helaas veranderen de tijden van de online shops nog wel eens en durf ik niet van andere webshops de aanvuldata in te schatten.

korting voor shoppen

Start SALE

De Sale in de zomer is vanaf Juni van start gegaan en bereikt in Juli extra hoge kortingen van wel 75% tot 90%. In de winterperiode begint de Sale vaak in december, wacht vooral eerst de feestdagen af, want begin Januari gaan de meeste winkels pas echt met hoge kortingen strooien. Probeer je nog even in te houden! Het is de moeit meer dan waard.

Black friday deals

Het wordt een steeds grotere trend in Nederland, en winkels kunnen niet meer achterblijven of ze missen een aantal goede verkoopcijfers. Daarom proberen winkels steeds harder met elkaar te concurreren door zo hoog mogelijke kortingen te geven. Vergeet daarnaast niet dat er na deze Black Friday ook nog een Cybermonday is, vaak goed voor een 20% tot 35% korting. Meestal online als offline te gebruiken.

Voor welk item ga jij tijdens de SALE?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s