Aapjes kijken

De Affenberg in Salem

Een aantal weken geleden zijn we naar Salem in Duitsland gereden. Nee, ik bedoel niet de oude heksenstad in Amerika. Dit stadje Salem ligt boven de Bodensee, tussen Meersburg en Uberlingen in.

dagtrip trip uitje naar apen in zoo dierentuin

We hadden van een vriend gehoord dat er in Salem een Affenberg is. Affenberg bestaat uit een klein reservaat met ongeveer 200 berberapen. In dit reservaat is het mogelijk om tussen de aapjes door te wandelen en de aapjes te voeren. Daar zijn wij als apenliefhebbers wel geinteresseerd in. Dus zijn we in de auto gestapt om deze berberapen te bezoeken.

Affenberg

Voordat we in Salem aankwamen, moesten we onderweg helaas nog een noodstop maken, waarschijnlijk door onze lunch (kip). Nadat we beiden waren opgelucht, aten we snel wat haribos en dronken cola (ehmm, cola helpt zeggen ze). In Salem was alles goed aangegeven voor het park en konden we de auto naast de ingang kwijt. Zo gezegd, zo gedaan. Wij de auto aan de kant gezet, uitgestapt en op naar het loket. Het viel ons op dat de gemiddelde leeftijd iets lager lag. Maar ach, wij passen ons gewoon aan. Wij zijn de moeilijkste niet.

20171028_155405

Het park

Eenmaal in het park liep je als eerst tegen een groot meer aan, hier zouden ijsvogels, slangen, kikkers, herten en ooievaars zitten. Zelf hebben we herten en een eekhoorntje gespot. Nadat je om het meer was gewandeld, kom je terecht bij een hek. Achter dit hek lopen de apen vrij rond. Voordat je naar binnen mag, krijg je een korte briefing wat je kunt verwachten, over hoe je de dieren moet voeren en benaderen. Eenmaal achter het hek kregen we voer in onze handen gedrukt. Wat denk je dat het was? Popcorn!? Ja, echt waar. Wel ongezouten en ongezoet. Maar ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd. Maarja, toen ik erover nadacht, dacht ik ook het is gewoon gepoft mais. Dus we liepen weer verder. Na een aantal meters zagen we de eerste apen al op de stangen langs het pad zitten. Uiteindelijk was onze popcorn al op, voordat we door de helft van het park waren gelopen. We hebben vervolgens een voedering bekeken, waar geen popcorn werd gevoerd, maar noten, zaden, fruit en groente. En zijn in totaal zo”n anderhalf uur in het park geweest. Wij vonden het zeker de moeite waard. Wij vonden het een ruime omgeving voor de dieren, het personeel was zeer betrokken en was gesteld op het welzijn van de dieren. Je mocht bijvoorbeeld de dieren niet aanraken en afstand bewaren. En plagen was uit den boze!

20171028_162113

Bekijk hier onze foto”s, om een beetje een impressie te krijgen van het park.

Wat vind jij van aapjes kijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s